Σπίτι
Προϊόντα
Σχετικά με εμάς
Επισκεψή εργοστασίου
Έλεγχος ποιότητας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ζητήστε ένα απόσπασμα
Ειδήσεις
Shenzhen Fortune International Freight Forwarding Co., Ltd

Πωλήσεις & Υποστήριξη:

Αρχική Σελίδα Νέα

Πολιτική για τις συνδεμένες ζώνες της Κίνας

επιχείρηση Νέα
Πολιτική για τις συνδεμένες ζώνες της Κίνας
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πολιτική για τις συνδεμένες ζώνες της Κίνας

 

  • Εισαγωγή και στόχοι: Η Κίνα καθιέρωσε την πρώτη συνδεμένη ζώνη της, η ειδική οικονομική ζώνη Shenzhen, το 1979. Από τότε, οι συνδεμένες ζώνες έχουν καθιερωθεί στις διάφορες πόλεις και τις περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αρχικοί στόχοι των συνδεμένων ζωνών είναι να προωθηθούν οι προσανατολισμένες προς τις εξαγωγές βιομηχανίες, να προσελκυστεί η άμεση ξένη επένδυση (FDI), να ωθηθεί η τεχνολογική καινοτομία, και να διευκολυνθεί το εμπόριο και οι διοικητικές μέριμνες.

  • Φορολογικά κίνητρα και οφέλη τελωνείου: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συνδεμένων ζωνών της Κίνας είναι ο ευνοϊκοί φόρος και τελωνειακή η επεξεργασία που προσφέρουν. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητες μέσα σε αυτές τις ζώνες απολαμβάνουν τα φορολογικά κίνητρα, όπως οι απαλλαγές ή οι μειώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α), του φόρου εταιρικού εισοδήματος, και των τελωνειακών δασμών. Αυτά τα οφέλη στοχεύουν να προσελκύσουν και τις εσωτερικές και ξένες επιχειρήσεις, να προωθήσουν το διεθνές εμπόριο, και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.

  • Εμπορικές διευκόλυνση και διοικητικές μέριμνες: Οι συνδεμένες ζώνες στην Κίνα χρησιμεύουν ως οι ζωτικής σημασίας πλήμνες για την εμπορικές διευκόλυνση και τις διοικητικές μέριμνες. Παρέχουν τις βελτιωμένες τελωνειακές διαδικασίες, τα αποδοτικά δίκτυα μεταφορών, και τις ενσωματωμένες υπηρεσίες διοικητικών μεριμνών για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των εμπορευμάτων. Αυτό περιλαμβάνει τις υπηρεσίες όπως την αποθήκευση, τη συσκευασία, το μαρκάρισμα, και τη διανομή, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις για να βελτιστοποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να μειώσει τις δαπάνες.

  • Κατασκευή και επεξεργασία των δραστηριοτήτων: Οι συνδεμένες ζώνες στην Κίνα ενθαρρύνουν την κατασκευή και την επεξεργασία των δραστηριοτήτων με την προσφορά μιας σειράς των οφελών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εισαγάγουν τις πρώτες ύλες, τα συστατικά, ή τα ημιτελή προϊόντα χωρίς δασμούς ή στα μειωμένα ποσοστά για την περαιτέρω επεξεργασία ή την προσθήκη αξίας μέσα στις ζώνες. Αυτή η ρύθμιση προωθεί την ανάπτυξη των προσανατολισμένων προς τις εξαγωγές βιομηχανιών, ενθαρρύνει τη ξένη επένδυση στην κατασκευή, και ενθαρρύνει τη τεχνολογική μεταφορά.

  • Ζώνες επεξεργασίας εξαγωγής (EPZs): Μερικές συνδεμένες ζώνες στην Κίνα υποδεικνύονται ως ζώνες επεξεργασίας εξαγωγής (EPZs). Αυτές οι ζώνες εστιάζουν στην προσανατολισμένη προς τις εξαγωγές κατασκευή και παρέχουν την υποδομή, τις διοικητικές μέριμνες, και τις υπηρεσίες υποστήριξης που προσαρμόζονται στις βιομηχανίες εξαγωγής. Το EPZs προσφέρει ένα ευνοϊκό επιχειρησιακό περιβάλλον, βελτιωμένες τελωνειακές διαδικασίες, και προνομιακές πολιτικές για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των προσανατολισμένων προς τις εξαγωγές επιχειρήσεων.

  • Ζώνες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας: Η Κίνα έχει καθιερώσει επίσης τις συνδεμένες ζώνες που στοχεύουν συγκεκριμένα στις βιομηχανίες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας. Αυτές οι ζώνες στοχεύουν να προσελκύσουν τις τεχνολογία-εντατικές επιχειρήσεις, να προωθήσουν τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, των ερευνητικών οργάνων, και των πανεπιστημίων. Προσφέρουν τις προνομιακές πολιτικές για την προστασία, τη τεχνολογική μεταφορά, και την επένδυση πνευματικής ιδιοκτησίας στην έρευνα και την ανάπτυξη.

  • Ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZs): Η πολιτική της Κίνας για τις συνδεμένες ζώνες περιλαμβάνει επίσης την καθιέρωση των ζωνών ελεύθερου εμπορίου (FTZs). Το FTZs είναι περιοχές όπου τα συγκεκριμένα μέτρα απελευθέρωσης εμπορίου και επένδυσης εφαρμόζονται για να προωθήσουν το διεθνές εμπόριο και την οικονομική ειλικρίνεια. Αυτές οι ζώνες προσφέρουν χαρακτηριστικά τα περαιτέρω πολιτικά κίνητρα και τη μεγαλύτερη ευελιξία στις περιοχές όπως οι κανονισμοί επένδυσης, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, και το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

  • Επαρχιακή ανάπτυξη και πειραματικές ζώνες: Η Κίνα έχει υποδείξει ορισμένες συνδεμένες ζώνες ως επαρχιακή ανάπτυξη ή τις πειραματικές ζώνες για να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών ή να εξετάσει τις νέες πολιτικές. Αυτές οι ζώνες χρησιμεύουν ως τα εργαστήρια για τον οικονομικό πειραματισμό, την πολιτική καινοτομία, και τις απευθυνόμενες στην αγορά μεταρρυθμίσεις. Παρέχουν τις ευκαιρίες για τα νέα επιχειρησιακά πρότυπα, τα ρυθμιστικά πλαίσια, και τις industry-specific πολιτικές πριν από την πιθανή σε εθνικό επίπεδο εφαρμογή.

  • Συμμόρφωση και κανονισμός: Ενώ οι συνδεμένες ζώνες προσφέρουν τα διάφορα κίνητρα, υπόκεινται στη ρυθμιστική παράλειψη για να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με το εμπόριο, το τελωνείο, και τους φορολογικούς κανονισμούς. Η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει με προσοχή τις δραστηριότητες μέσα στις συνδεμένες ζώνες για να αποτρέψει την κατάχρηση, το λαθραίο πέρασμα, ή τις παράνομες εμπορικές πρακτικές. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητες σε αυτές τις ζώνες πρέπει να εμμείνουν στους σχετικούς νόμους, τους κανονισμούς, και τα απαίτηση για την υποβολή εκθέσεων.

  • Μελλοντική ανάπτυξη: Η Κίνα συνεχίζει να επεκτείνει και να αναβαθμίζει τις συνδεμένες ζώνες της για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες οικονομικές περιστάσεις και το σφαιρικό εμπόριο

Χρόνος μπαρ : 2023-06-22 10:56:59 >> κατάλογος ειδήσεων
Στοιχεία επικοινωνίας
Shenzhen Fortune International Freight Forwarding Co., Ltd

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Mr. Ivan

Τηλ.:: +8613760142710

Στείλετε το ερώτημά σας απευθείας σε εμάς (0 / 3000)